Culina

Jsme offline

Lívance

Ingridience

150g hladké mouky
2 lžíce cukru krupice
2 lžičky prášku do pečiva
1 vajíčko
200 ml mléka
3 lžíce oleje
1 špetka soli
máslo – na pečení i do lívanců
javorový sirup + ovoce

Postup

Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Zvlášť prošlehejte vejce a mléko. Vše pak dohromady důkladně vyšlehejte do hladka. Na závěr do těsta zašlehejte dvě lžíce rozpuštěného a vychladlého másla. Nech asi 15 minut odpočinout.

Na předehřáté pánvi rozpusťte máslo a naběračkou vlijte těsto. Osmažte z obou stran krásně do zlatohněda. Ideální lívance by měly být asi patnáct centimetrů široké a centimetr silné.

Podávejte několik lívanců na sobě a z vrchu je přelijte přepuštěným máslem a javorovým sirupem. Na ozdobu můžete použít čerstvé ovoce a nebo třeba nastrouhanou čokoládu. My jsme zvolili kombinaci malin a bílé čokolady :)

Další rady a tipy

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.