Culina

Jsme offline

Jablečný štrúdl

Ingridience

Těsto na 1 velký štrúdl
250g hladké mouky a špetka soli
100g Hery
1 vejce M
2 lžíce vlažné vody
1 lžíce octa
trochu mléka na pomašlování

Náplň
4 střední jablka
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
Dětské piškoty cca 10-15
popř. rozinky, mandle, ořechy

Postup

Do prosáté mouky se špetkou soli dáme vajíčko, heru, vodu a ocet a vše důkladně zpracujeme. Dobře zpracované těsto potřebuje taky chvilku odpočinku, takže ho dáme ve folii na cca 30 minut do ledničky.

Mezi tím, co nám těsto odpočívá si připravíme náplň. Někdo jablka krájí a někdo strouhá, nám se osvědčilo větší část jablek nastrouhat a zbytek nakrájet na kousky/plátky. K jablkům přidejte cukr, skořici a lehce z nich vymačkejte přebytečnou šťávu.

Do mixéru dejte asi tak 15 dětských piškotů a rozmixujte je na “strouhanku”.

Těsto rozválejte, střed posypte “strouhankou” z piškotů a na to přijde směs jablek. Všechno zabalíme a konce ohneme, jako když balíte dárek:) Nezapomeňte potřít mlékem to dodá nejen zlatou barvu, ale i vlhkost. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C uprostřed výšky trouby, asi 35 min.

Po vyndání s trouby nechte štrúdl vychladnout, ikdyž odolat bude velice těžké. Aspoň Vám zatím provoní celý byt. Servírujeme posypaný moučkovým cukrem,popřípadě se zmrzlinou nebo šlehačkou.

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.