Culina

Jsme offline

Hot dog BUN

Ingridience

280 g hladké mouky
145 ml plnotučného mléka + 1 lžíce na potření
50 g vychladlé nastrouhané brambory typu C (uvařené ve slupce)
28 g másla pokojové teploty + na vymazání pekáče + na opečení
20 g cukru krupice
4 g sušeného droždí
4 g soli
1 rozšlehané vejce velikosti L

Postup

Do teplého mléka přidáme droždí s cukrem a promícháme. Počkáme, až se na hladině začne tvořit pěna.

Prosajeme mouku, přidáme sůl a máslo a vše zpracujeme. Do drožďové směsi přidáme polovinu rozšlehaného vejce, nastrouhanou bramboru, prosátou mouku a sůl. Vypracujeme hladké těsto, mělo by být lehce lepivé. Těsto dáme do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme kynout na 60-90 minut, poté by mělo zdvojnásobit velikost.

Vál si lehce pomoučíme a těsto na něm důkladně prohněteme. Těsto rozdělíme na 6 stejných částí, které vytvarujeme do kuličky. Každou rozválíme na obdélník (delší strana by měla být menší o 1 cm než šířka formy, ve které pečeme o rozměru cca 28×16 cm) a srolujeme. Obdelníčky těsta pokládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáče (nechte mezi nimi trošku rozestup kvůli nakynutí) Dáme kynout na cca 60-90 minut.

Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce prošleháme zbylé vejce se lžící mléka, potřeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 15-20 minut. Upečené bulky ihned vyklopíme z pekáče a necháme vychladnout. Po rozříznutí jednotlivých bulek od sebe boky opečeme na másle dozlatova.

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.