Culina

Jsme offline

Horká čokoláda

Ingridience

1 ½ šálku krystalového cukru
¼ lžičky čerstvé citronové šťávy
4 ½ šálku mléka (pokojové teploty)
230g mléčné čokolády (jemně nasekané)
60g tmavé čokolády (jemně nasekané)
Větší špetka soli
Šlehačkou, karamelovou omáčkou a nebo čokoládové hoblinky, na ozdobu 

Postup

V malé misce, utřete cukr a citrónovou šťávu. Umístěte střední hrnec na střední plamen a nechte ho předehřát po dobu několika minut. Až bude hrnec horký, přidejte cukr. Vařte cukr za stálého míchání, dokud nezačně mít lehce nahnědlou barvu.

Pokračujte v míchání a postupně přidávejte mléko. Michejte do té doby, dokud nebude karamel zcela rozpuštěný.  

Jakmile mléko pomalu začně vřít (malé bubliny se budou tvoří po stranách hrnce) odstraňte hrnec z tepla. Nedovolte, aby mléko přišlo do varu.

Přidejte nasekané kousky čokolády a míchejte dokud není směs hladká a čokoláda zcela rozpuštěná. Na závěř přidejte špetku soli.

Podávejte se šlehačkou, karamelovou omáčkou a nebo si ze zbylé čokolády nastrouhejte hoblinky. 

Dobrou chuť :)

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.