Culina

Jsme offline

Domácí vanilkový cukr

Ingridience

1 kg cukru krupice

4 vanilkové lusky (použijte měkkou a kvalitní vanilku)

Vzduchotěsnou nádobu

Postup

Vezměte si vanilkové lusky a odkrojte špičky (jsou tvrdé). Zbytky vanilky rozkrojte na několik menších kousku a vložte do mixéru. Lehce rozmixujte.

Připravte si cukr a postupně ho mixujte společně s vanilkou a přisypávejte po troškách zbylý cukr.

Mixujte až dokud nebudou v cukru jen malé černé tečky, chce to trošku trpělivosti:)

Poté vanilkový cukr prosajte, ať se zbavíte vetších částí, které nešly rozmixovat.

Připravte si nádobu na dno dejte ty větší kousky (pro větší aroma) a přidejte vanilkový cukr.

Použít ho můžete ihned, ale nejlepší bude za cca 1 týden. Takže šup do toho, ať ho máte připravený na Vánoční pečení:) 

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.