Culina

Jsme offline

Domácí vanilková zmrzlina

Ingridience

250 ml plnotučného mléka
250 ml šlehačky
250 g mascarpone
100 g cukru krupice
4 žloutky
1-2 vanilkové lusky

Postup

Do větší mísy si dáme žloutky, cukr a semínka z vanilkového lusku (lusk podélně rozřízneme a lžičkou vyškrábneme semínka). Vše vyšleháme do pěny.

Mléko, šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme zbylé části lusku a přivedeme k varu, poté stáhneme a za stálého míchání povaříme po uplynutí 5 minut stáhneme úplně a necháme ještě 20 minut lusky louhovat a poté je vyjmeme. Smícháme směs s připravenými žlutky a na mírném stupni vaříme do zhoustnutí.

Připravíme si uzavíratelnou nádobu a vychladlou směs do ní přecedíme. Směs dáme na 3-4 hodiny vychladit a poté přimícháme mascarpone. Směs dáme na cca 30 minut do mrazáku a poté jí rozmixujeme a vrátíme zpět do mrazáku (opakujeme celkem 3 krát). Po posledním mixování stačí počkat tak hodinku a máte připravenou báječnou zmrzlinu a nejdůležitější, že je domácí !:)

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.