Culina

Jsme offline

Domácí pizza pro dva

Ingridience

Těsto na 2 pizzy

500 g hladké mouky
330 ml vlažné vody
10 g čerstvého droždí
10 g soli
1 lžíce olivového oleje
polohrubá mouka na podsypání

Na pizzu

1 plechovka drcených rajčat
1 stroužky česneku – nakrájený na drobno
parmezán
100 g mozzarelly – nakrájené na plátky
parmezán
2 lžíce olivového oleje
třtinový cukr a sůl
bazalka

Postup

Česnek zpěníme na 2 lžících olivového oleje, k tomu přidáme rajčata v plechovce a vaříme na středním plameni do zhoustnutí. Ke konci dochutíme cukrem a solí. Necháme vychladnout a vrhneme se na těsto.

Připravíme si drožďovou směs. Ve velké misce smícháme prosátou mouku se solí. Do mouky si uděláme malý důlek, do kterého nalijeme drožďovou směs a přidáme 2 lžíce oliv. oleje. Vypracujeme hladké ne příliš lepivé těsto. Zakryjeme ho potravinářskou folií a necháme ho 40 minut kynout, aby hezky zdvojnásobilo velikost.

Předehřejeme si troubu i s plechem na 250 °C.

Těsto důkladně prohněteme a vytvoříme z něj dvě stejně velké koule a přikryjeme jemně navlhčenou utěrkou. Je potřeba nechat těsto ještě tak 30 minut kynout.

Vezměte malé množství polohrubé mouky a posypte plochu kde budete válet těsto. Vytvořte placku o průměru minimálně 35cm a okraj necháte silnější, zabráníte vytékání náplně. Placku potřete rajčatovou směsí, posypte parmezánem a plátky mozzarely a na vrh dejte pár lístků bazalky a kapek olivového oleje.

Pizzu opatrně přemístíme na horký plech (zkuste za pomocí kartonu třeba) my jsme to zvládli ve dvou i bez:) Pečeme do zezlátnutí cca 8-10 minut. Hotovou pizzu ozdobte čerstvou bazalkou a ještě teplou snězte :)

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.