Culina

Jsme offline

Domácí čokoládové sušenky

Ingridience

110g másla (pokojové teploty)
150g hnědého cukru
75g bílého cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového aroma
1 lžička jedlé sody
200g hladké mouky
200g čokoládové kousky

Postup

V míse ušleháme krém z másla a cukru. Do krému pomalu přimícháme vejce a vanilkový extrakt. Vše důkladně spojíme. Přidáme mouku a jedlou sodu a mícháme, dokud mouku zcela nezapracujeme.

Přidáme čokoládové kousky a naposled promícháme. Z těsta tvoříme malé kuličky. Je důležité nedělat tvar sušenek, ale opravdu na plech s pečícím papírem dejte kuličky. Nechte mezi kuličkami dostatečný prostor.

Dejte plech do předehráté trouby na 190°C na cca 7-10minut, dokud okraje nezačnou pomalu hnědnout. Necháme vychladnout po dobu několika minut na plechu, nejlepší jsou ještě teplé:)

Další rady a tipy

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.