Culina

Jsme offline

Burger s houbami

Ingridience

2 lžíce másla
4 středně velké houby – hříbky, žampiony (co máte doma – nakrájené)
Polovinu středně velké cibule – nakrájené na tenké plátky
2 stroužky česneku, nastrouhané
500g libového mletého hovězího masa
2 lžičky Worcestrové omáčky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
4 plátky ementálu
4 hamburger housky
majonéza, volitelné

Postup

Ve velké nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo a přidejte houby, cibuli a 1 lžička soli. Vařte asi 3 minuty do měkka a pak přidejte česnek a nadále občas míchejte, dokud nebude vše hezky dozlatova. Dejte do misky a zakryjte.

Zpracujte mleté hovězí maso s Worcestrovou omáčkou, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře. Vytvarujte hovězího maso do 4 karbanátků. Posypte karbanátky se zbytkem pepře a solí.

Připravte si gril. Ujistěte se, že je čistý a dostatečně rozpálený

Grillujte hamburgery přes středně-vysoké nepřímé teplo po dobu asi 6-8 minut. Otočíme je pouze jednou cca po 3-4 minutách. Umístěte sýr na vrch hamburgeru, zavřete víko a grilujte 1 minutu, než se sýr trochu nerozpustí.

Hotové hamburgery dejte na lehce opečené housky (potřené majonézou), houbovo-cibulovou směs rozdělte rovnoměrně na každý hamburger.

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.