Culina

Jsme offline

Burger houska

Ingridience

Na 4 – 6 housek:
280 g hladké mouky
145 ml plnotučného mléka
50 g uvařených brambor ve slupce typu C (studené a najemno nastrouhané)
28 g másla pokojové teploty
20 g cukru krupice
4 g sušeného droždí
4 g soli
1 vejce (M) + část z něj smíchat s mlékem na potření na závěr
sezam

Postup

Do teplého mléka přidáme droždí, cukr a promícháme. Počkáme cca 10 minut dokud se nám nevytvoří pěna. Mouku, sůl a máslo dáme do větší mísy a zpracujeme poté přidáme drožďovou směs, nastrouhanou bramboru,vejce a vypracujeme hladké lehce lepivé elastické těsto. Hotové těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme kynout na cca 60-90 minut, aby zdvojnásobilo velikost.

Po vykynutí těsto zpracujeme na lehce pomoučněné desce. Vytvoříme z těsta 6 kuliček, které dáme na plech (s pečícím papírem) a opět dáme kynout na 60 minut pod potravinářskou folii. Před tím, než to dáme do trouby ještě povrch bulek potřeme směsí mléka a vejce a pokud máte rádi tak posypeme sezamem. Dáme péct do předehřáté troubu na 200 °C na 15-20 minut dozlatova.

Domluvte si schůzku

Zanechte nám své telefonní číslo a náš projektant Vás kontaktuje následující pracovní den a domluví s Vámi termín schůzky.